Tofu Scramble

Dette er perfekt frokost for late morgener hvor regnet trommer på ruta og katten maler i sofakroken.

Bare man kommer seg over den første tofu-skrekken (som det virker som de fleste veggiser opplever før eller siden) lærer man fort at tofu er en genial matvare som kan brukes til det meste. Her har jeg lagd tofuomelett med sopp, hvitløk og chilli, en skikkelig snadder frokost med andre ord. Orginaloppskriften fant jeg her. Min versjon gir nok til frokost for to.

Du trenger:
200g fast tofu
100g sopp
1/2 liten løk
2 fedd hvitløk
1/2 chilli
4ts The Vegg + 2,3dl vann
1ts næringsgjær (kan sløyfes)
1ts sort salt (kan sløyfes)
Løkpulver
Salt og pepper

Sånn gjør du:
Start med å dele tofublokken i skiver og legge den i press mellom to kjøkkenhåndklær og to skjærefjøler. Sett gjerne noe tungt på toppen, f.eks. en kjele med vann. Dette gjør man for å presse ut mesteparten av vannet i tofuen slik at den lettere tar til seg smak og blir lettere å steke.

Mens tofuen ligger i press kan du dele soppen i skiver og hakke løk, hvitløk og chilli. Bruk en blender til å blande The Vegg pulveret og vannet til det blir en jevn røre, smak til med litt løkpulver, salt og pepper. The Vegg er en vegansk erstatning for eggeplomme, og selv om jeg vanligvis holder meg unna posemat lot jeg meg begeistre av denne: Kort og forståelig ingrediensliste og god smak. Sånt liker vi.

Varm litt nøytral olje i stekepanna og ha i soppskivene. La disse steke ett minutt eller to før du tilsetter løk, hvitløk og chilli. Når soppen begynner å få en fin farge og løken er blank har du det hele i en skål og setter til side. Da er det tofuen sin tur, den smuldrer du opp med fingrene og steker i panna til den begynner å bli lett gylden.

Ha så soppblandingen tilbake i stekepanna og tilsett The Vegg røren. Vend sopp, løk og tofu godt inn i røren og la det hele steke på svak til medium varme i ca. ti minutter, rør av og til. The Vegg røren vil ikke tykne på samme måte som vanlig egg, men noe av væsken vil fordampe og den vil trekke inn i tofuen. Når det begynner å se ferdig ut kan du smake til med litt sort salt og næringsgjær om du synes det trengs (alternativt kan du bruke vanlig salt, pepper og løkpulver). Sort salt inneholder svovelforbindelser, noe som smaker overraskende «eggete», mens næringsgjær gir en god fylde som hever smaken ett hakk.

Jeg serverte tofurøre på ristet brød med fersk timian på toppen, men i denne retten er det bare fantasien som setter grenser. Jeg tok det jeg hadde for hånden, men jeg ser for meg at både tomat, vårløk, kokt potet, asparges og andre urter gjør seg godt. Prøv deg frem! Har du lyst til å lære mer om tofu anbefaler jeg Veganmisjonens tofu-guide her.

Bon appétit!

Reklame

  1. Silje

    Har aldri lagget meg tofu scramble ,men dette ser jo veldig godt ut!:) Må foresten skryte veldig av bildene dine , de er utrolig flotte og fristende! Ønsker deg en fin dag<3

  2. Tilbaketråkk: Middagspai « Spis grønt. Spis godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s