Bønnebrownies

Ikke la deg skremme av overskriften. Ja, det er bønner i disse browniesene, men du ville aldri gjettet det.

Det er ferietid, og jeg bruker det som en unnskyldning for å være litt lat. Dette er ren copy/paste fra min gamle blogg, men jeg håper dere tilgir meg? Kanskje er det likevel nytt for noen 😉 Mari bak Vegetarbloggen har to oppskrifter på bønnebrownies her, jeg kombinerte det beste fra begge og gjorde det slik:

– En boks sorte bønner (230g)
– En banan
– 1,5dl kakaopulver
– 1dl agavesirup
– 0,5 – 1dl palmesukker
– 2ts bakepulver
– 2ss sterk kaffe
– 1ss linfrø + 3ss varmt vann
– 3ss smeltet kokosolje
– litt salt
– Hakket mørk sjokolade (f.eks freia 85% kakao)

  Forvarm ovnen til 175 grader og smør en middels stor ildfast form med kokosolje. Legg linfrøene i varmt vann og la de ligge til de har blitt geléaktige. Kjør alle ingrediensene unntatt den mørke sjokoladen i en blender til en glatt, tykkflytende røre. Rør inn ønsket mengde av sjokoladebitene og hell alt i den ildfaste formen. Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter, den skal være våt inni men tørr oppå når den er ferdig. Avkjøl før du skjærer opp i biter.

Disse blir skikkelig fudgy og smaker nydelig av mørk, syndig sjokolade. Som min kjære så fint sa det: «De beste browniesene jeg har smakt, hadde blitt en schlager på en hvilken som helst café». Så jeg haker av på godkjent, fører de inn i kokeboken min og takker Mari for tipset! 🙂

Advertisements

8 comments

  1. tine katrine

    må virkelig få prøvd dette snart! spørs om jeg finner en vegansk og sukkerfri (og uten annet kunstig tull) sjokolade da…

    • bentebabe

      Jeg fant vegansk, sukkerfri sjokolade fra Chocolat Factory på Mega her om dagen. Har ikke sett merket før, men de hadde tre veganske sjokolader, hvorav én sukkerfri (jeg husker ikke hva de brukte som søtning). Det går helt sikkert fint å droppe sjokoladebitene også, ev. lage sjokolade selv eller bytte de ut med knuste valnøtter 🙂

  2. Silje

    Ja, jeg har sett denne gå rundt på nettet, men har ikke rotet meg til å lage enda:) Jeg har selv stappet mye rart i maten jeg lager, så denne skal jeg lage med åpent sinn;)

  3. Melina

    Jeg har ferdig kokte svarte bønner som ikke var rett fra boks. Jeg lurte på om de 230 grammene var med laken de lå i eller ikke?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s