Chiagrøt.
Frokost? Mellommåltid? Dessert? Det er helt opp til deg, chiagrøt kan brukes til så mangt.
Chiafrø er et lite frø med opprinnelse i Mexico. Det er rikt på blant annet omega 3 (2 ss chiafrø inneholder mer omega 3 enn en hel laksefilet), fullverdig protein (altså alle de essensielle aminosyrene), kalsium og kostfiber som er godt for fordøyelsen. Chiafrø sveller når de kommer i kontakt med væske og er derfor perfekte til å lage «grøt» av sånn som jeg har gjort her. De kan også brukes i bakst, smoothies, supper, frokostblanding og mye mer.
For å lage chiagrøt legger du ca 1/2 dl chiafrø i 2 dl plantemelk, og rører inn 2ss agavesirup. La dette stå i kjøleskapet over natten, så har du chiagrøt til frokost når du står opp. Enklere blir det vel ikke? Mengde frø, plantemelk og søtning kan selvsagt justeres etter hvor tykk og søt du liker grøten. Smak gjerne til med litt vaniljepulver og server med nøtter og bær. På bildet over har jeg brukt valnøter og jordbær, på bildet til venstre har jeg brukt valnøtter, blåbær og pasjonsfrukt. Kjempegodt! Er du sjokoladesugen kan du kanskje eksperimentere med litt kakaopulver eller hakket mørk sjokolade også? Det står iallefall på min liste over ting jeg må prøve.
Denne oppskriften gir én stor porsjon, eller to små. Chiafrø kan du kjøpe på iHerb.com eller på helsekost.
Det må jeg prøve 🙂 Min typiske frokost er havregryn, chiafrø, litt linfrø, diverse frukt & bær, en dæsj agave og rismelk ❤
Nam! Ser skikkelig godt ut! Nå har jeg satt klart i kjøleskapet sånn at jeg kan få prøvd det ut i morgen 🙂
Chiagrøt er kjempegodt og kan varierers i det uendelige!:)
Chia er mat som jeg anser som magisk, er full av god næring og man kan variere chiagrøten/pudding på så mange måter 🙂 Ser hærlig ut, og må få laget meg noe chiagrøt i morgen 😉