Taco!

Man behøver ikke gi opp helgekosen selv om man velger å spise vegansk. Her er oppskrift på kjempegod og dyrevennlig taco!

Vegansk taco kan lages på mange måter: Noen bruker bønner, noen bruker soyafarse. Noen bruker nøtteost, andre bruker soyaost. Jeg gjør det sånn her:

Istedet for kjøttdeig bruker jeg noe som heter TVP. TVP står for textured vegetable protein og er laget av soyamel (og ingenting annet). TVP er tørrvare som tilsettes varmt vann før bruk slik at det sveller opp og får omtrent samme konsistens som kjøttdeig, før det tilsettes krydder og stekes. TVP er rikt på fullverdig protein og det er veldig, veldig rimelig om man bestiller det på iHerb.com (15kr for 280g tørrvare). Ingen grunn til å holde seg unna med andre ord.

For nok taco til to supersultne tacoelskere trenger du:

– 180g TVP* + kokende vann
– Tacokrydder, enten på pose eller hjemmelaget
– Tacosaus
– Tacoskjell eller tortillas, så mange du måtte ønske
– 2 avokado + sitronsaft, salt, pepper og løkpulver
– Vegansk rømme + sitronsaft, salt og pepper
– Løk, tomat, ananas, agurk, salat og det du måtte ønske av andre grønnsaker

Start med å koke opp ca. fire desiliter vann. Tilsett litt og litt vann til den tørre TVP’en til du får riktig konsistens, og la det så stå og trekke i ti minutter. Ikke bruk alt vannet på én gang, det er bedre med litt for lite enn litt for mye, så prøv deg frem og test konsistensen før du begynner å steke. Stek TVP i litt nøytral olje på middels varme til den begynner å bli gylden, tilsett så tacokrydderet. Hjemmelaget tacokrydder lager du kjempelett: Bruk omtrent like mengder spisskummen og paprikapulver, og tilsett salt, pepper, løkpulver, litt sukker og litt chillipulver til du er fornøyd med smaken. Og lag mye! Man kan ikke være gjerrig på smaken når man lager taco.

Guacamole er et must til taco, og du må ikke finne på å kjøpe den guffa som selges ferdig i butikken, det er også kjempelett å lage selv! Kjør to avokadoer (uten skall og stein) i en blender til det får en kremete konsistens. Smak til med litt sitronsaft, løkpulver, salt og pepper. Chilli og hvitløk er også veldig godt i for de som liker det litt hottere. Vegansk rømme kjøper jeg som regel på ICA, den heter Tofutti Sour Supreme og står i kjøledisk, ofte sammen med andre melkefrie alternativer. Denne synes jeg ikke er noe særlig som den er, men rør inn litt sitronsaft, salt og pepper, og vips så er den plutselig kjempegod!

Resten av drillen regner jeg med at alle kan? Varm tacoskjell/tortillas i stekeovnen, hakk grønnsaker, ha alt i serveringsskåler, dekk på stuebordet og sett på en film. Det er helgekosen sin det 😉

* TVP kan du kjøpe her: http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-TVP-Textured-Vegetable-Protein-10-oz-283-g/9508

Reklame

  1. tinekatrine

    Nam nam, blir aldri lei taco. Å steke sopp og løk funker også bra om man ikke har tvp, gjerne sammen med bønner som du skrev! Hm, kanskje jeg skal overtale familien til litt tidlig helgekosen i dag…

  2. Tilbaketråkk: Kjøkkenfavoritter, del to. | Spis grønt. Spis godt.
  3. Tilbaketråkk: Handlekurven: ICA og iHerb | Spis grønt. Spis godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s