Enklere blir det ikke: Lun lunsjsalat
Det er ikke så mye som skal til for å gjøre lunsjen til noe mer spennende enn et par tørre brødskiver. Her er oppskrift på en frisk og smakfull salat.
Til en stor salat behøver du:
– En brokkoli + litt vegansk hvitløksdressing
– Tre til fire desiliter ferdig bulgur + salt, pepper og karri
– En løk
– En stor paprika
– En kurv jordbær
– Tre never rosiner
– To never valnøtter
Begynn med å koke bulgur. Mens den koker vasker og kutter du brokkoli, løk og jordbær. Brokkolien har du i en plastpose sammen med fire spiseskjeer vegansk hvitløksdressing, deretter masserer du dressingen inn i brokkolien. Dette høres kanskje rart ut, men det gir brokkolien en litt mykere konsistens og bedre smak. Vegansk hvitløksdressing er veldig lett å lage, prøv for eksempel denne oppskriften fra Veganeren.com. Har du ikke Tofutti rømme tilgjengelig kan du fint bruke en marinade av f.eks. rapsolje, hvitløk, salt og pepper istedet. Når bulguren er ferdig smaker du den til med salt, pepper og karri, så er det bare å blande alle ingrediensene i en salatbolle. Server gjerne med ristet rugbrød og frisk appelsinjuice.
hmmm, brokkoli og jordbær… skeptisk. men ser veldig godt ut, og kokt bulgur er nok en ting jeg ikke har prøvd.
Jeg har hatt med meg quinoasalat på jobb de siste dagene, kjempegodt!:)
Yumyum! Så kjempegod ut! 🙂