Havrekjeks
Søte, smakfulle og akkurat passe sprø. Nystekte havrekjeks med sjokolade og tranebær er perfekt høstkos!
Inspirert av Elins havremakroner lagde jeg veganske havrekjeks til NOAHs markering av verdens vegetardag 1.oktober.
Til ca. 25 kjeks trenger man:
– Linfrøhvite av 3dl vann og 4ss linfrø
– 200g havregryn
– 140g kokosolje
– 90g sukker
– Ca. 10ss hvetemel
– Ca. 80g tørkede tranebær, hakket
– Ca. 80g melkefri sjokolade, hakket
Begynn med å lage linfrøhviten. Det gjør du ved å koke opp vann og linfrø, la det småkoke i 5 minutter, for så å skille linfrø og hvite med et dørslag. La hviten stå til avkjøling i kjøleskapet: Når den ikke er så varm lengre rører du den sammen med havregryn, kokosolje og sukker. Bruk romtemperert kokosolje, altså ikke flytende. Tilsett så mel én spiseskje av gangen til du har en deig med passe konsistens, test ved å forme en kule: Den skal ikke gå i oppløsning. Rør så inn tranebær og sjokoladebiter i deigen. Form runde, litt flate kjeks og stek de ved 200 grader i 10-12 minutter til de begynner å bli gyldne. Er du usikker på om kjeksene kommer til å holde formen kan du prøvesteke én kjeks først. Går den i oppløsning kan du prøve å tilsette litt mer mel, blir den tørr eller hard kan du tilsette litt mer kokosolje og/eller linfrøhvite.
Server med en kopp rykende varm te: Enkel, men perfekt høstkos!
Åh, disse hørtes gode ut!! Og bruker man kokosblomstsukker som sukker blir de jo nesten helt sunne også! Yum 😀
Nam! Ser hærlig ut 🙂 Fikk innmari lyst på havrekjeks nå, må lage dette til helga, så jeg har noe godt til kaffen 😉
Dødsfine kjeks! Linfrøhvite er genialt :))