Havrekjeks

Søte, smakfulle og akkurat passe sprø. Nystekte havrekjeks med sjokolade og tranebær er perfekt høstkos!

Inspirert av Elins havremakroner lagde jeg veganske havrekjeks til NOAHs markering av verdens vegetardag 1.oktober.

Til ca. 25 kjeks trenger man:

– Linfrøhvite av 3dl vann og 4ss linfrø
– 200g havregryn
– 140g kokosolje
– 90g sukker
– Ca. 10ss hvetemel
– Ca. 80g tørkede tranebær, hakket
– Ca. 80g melkefri sjokolade, hakket

Begynn med å lage linfrøhviten. Det gjør du ved å koke opp vann og linfrø, la det småkoke i 5 minutter, for så å skille linfrø og hvite med et dørslag. La hviten stå til avkjøling i kjøleskapet: Når den ikke er så varm lengre rører du den sammen med havregryn, kokosolje og sukker. Bruk romtemperert kokosolje, altså ikke flytende. Tilsett så mel én spiseskje av gangen til du har en deig med passe konsistens, test ved å forme en kule: Den skal ikke gå i oppløsning. Rør så inn tranebær og sjokoladebiter i deigen. Form runde, litt flate kjeks og stek de ved 200 grader i 10-12 minutter til de begynner å bli gyldne. Er du usikker på om kjeksene kommer til å holde formen kan du prøvesteke én kjeks først. Går den i oppløsning kan du prøve å tilsette litt mer mel, blir den tørr eller hard kan du tilsette litt mer kokosolje og/eller linfrøhvite.

Server med en kopp rykende varm te: Enkel, men perfekt høstkos!

Advertisements

3 comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s