Gulrotsuppe som varmer.

_MG_8994

Suppe. Så enkel mat, men likevel så godt og så varmende. Noe som virkelig kommer godt med i disse kalde dager. Her får du oppskrift på gulrotsuppe med hvitløk og ingefær!

For nok suppe til iallefall to sultne personer trenger du:

1 løk
2 fedd hvitløk
6 medium gulrøtter
1 stor potet
2 ss fersk ingefær
6 dl vann
1 dl soyamelk
Litt kokosolje (ca. 2 ss)
3 ss paprikapulver
En kvart ts chillipulver (eller mer om du liker det hot)
1 – 2 ss daddelsukker*
1 – 2 ss agavesirup*
salt og pepper
sitronsaft

Start med å vaske og dele gulrøttene og poteten i biter. Mindre biter trenger kortere koketid enn hele grønnsaker, og det liker vi. Så har du vannet, soyamelken, gulrøttene og poteten i en kjele og setter det til koking. Mens det koker hakker du løk og hvitløk og steker det i en stekepanne til løken har blitt blank og myk. Når grønnsakene er ferdigkokt tar du kjelen av platen og har i løk, hvitløk og ingefær, og moser det hele med en stavmikser. Så er tiden kommet for smakstilsetning. Rør inn kokosolje, chillipulver og paprikapulver, og smak til med søtning, salt, pepper og sitronsaft. Finn en god balanse i smakene. Synes du suppen blir for sterk eller for tykk rører du inn litt mer vann eller soyamelk. Når du er fornøyd gir du det hele et raskt oppkok og serverer suppen rykende varm, gjerne med solsikkekjerner og purre. Og ferskt brød ved siden av, selvfølgelig. Nam!

*Du velger selv hvilken søtning du vil bruke, vanlig sukker funker også fint, men jeg vil virkelig anbefale daddelsukker. Det er laget av tørkede dadler som så er pulverisert, og det gir en god søtsmak samtidig som det er rikt på vitaminer, mineraler og fiber. Jeg har lest at daddelsukker ikke løser seg opp i væske på samme måte som annet sukker, derfor kan det være lurt å gi suppen en ekstra omgang med stavmikseren før servering. Jeg kjøper daddelsukker på iHerb.com, bare søk på «date sugar».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s