Vårruller

_MG_9249_1
Jeg har lagd vårruller for første gang, og det var mye enklere enn først antatt. Dette er helgekos på sitt beste!

Til ca 20 vårruller trenger du:

Ca. 200g ferdig TVP eller soyafarse fra Hälsans Kök
En løk, hakket
To fedd hvitløk, hakket
2 gulrøtter, revet
Noen never glassnudler
Soyasaus
En liten klype chillipulver (kan sløyfes)
Vårrulldeig i ferdige ark, tint
Olje til fritering
Sweet chilli-saus
Alpro soyayoghurt naturell + sitronsaft, fersk mynte og kjørvel (kan sløyfes)

Begynn med å gjøre klar og steke TVP/soyafarse. Mens den steker hakker du løk og hvitløk, og river gulrøttene. Ha grønnsakene i stekepanna sammen med farsen og la det surre til løken blir blank og myk. Smak så til med litt soyasaus, sweet chilli-saus og ev. chillipulver. Så gjør du klar glassnudlene etter anvisningen på pakken og blander disse godt med resten av fyllet.

Så er tiden kommet for å rulle. Fordel ca to spiseskjeer fyll på hvert ark med deig, og brett som beskrevet i dette innlegget på Veganerliv. Deretter friterer du rullene i olje til de er sprø og gyldne, noe som går ganske fort! Et tips for å sjekke at oljen har riktig temperatur før du starter er å stikke nedi en tresleiv: Begynner det å frese og boble er oljen klar. La vårrullene renne av seg på et kjøkkenpapir før servering. Vårruller er kjempegodt med sweet chilli-saus og gjerne også en yoghurt-dipp til. Yoghurt-dipp lagde jeg ved å blande Alpro yoghurt naturell med litt sitronsaft, salt, pepper og fersk mynte og kjørvel. Nam nam!

Én kommentar

Leave a reply to Jane H. Johansen Avbryt svar