Kremet blomkålsuppe

_MG_9387_1

Fyldig og fløyelsmyk, dette er en drøm av en blomkålsuppe!


Til fire medium porsjoner behøver du:
En og en halv blomkål
Tre små poteter
En løk
Tre fedd hvitløk
Ca. en halv pakke frossne erter
1 liter usøtet soyamelk
2 ss grønnsaksbuljong (pulver)
Kaldpresset rapsolje
Malt muskat (finnes i krydderhylla på vanlige butikker)
Sitronsaft
Salt og pepper

Start med å kutte løk og hvitløk som du steker i litt olje i en stor kjele. Deretter kutter du blomkål og potet i biter som du har i kjelen sammen med soyamelken + buljongpulveret. Kok til grønnsakene har blitt møre. Ta kjelen av platen og bruk en skje til å ta ut noen blomkålbiter som du sparer til senere, før du moser resten med en stavmikser til en jevn, tykk suppe. Smak så til med litt kaldpresset rapsolje, muskat, sitronsaft, salt og pepper til du blir fornøyd. Til slutt har du i de siste blomkålbitene og de frossne ertene og gir det hele et kjapt oppkok før servering.

Servér gjerne med ristet rugbrød til og noen dråper rapsolje + facon som velsmakende pynt. Jeg skal skrive et innlegg om hvordan jeg lager facon snart, eller du kan bruke Veganmisjonens flotte oppskrift 🙂

Advertisements

4 comments

  1. Tilbaketråkk: VEGUCATED, del 6: Enkle oppskrifter | VegAnantharika!
  2. Tilbaketråkk: Ukemeny: Uke 18, 2013 | Vegetarbloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s