Mine kjøkkenfavoritter, del én.

_MG_4082

Her kommer en liten presentasjon av mine kjøkkenfavoritter! Ikke alle selvfølgelig, for det er mange, men vi begynner med tre som vet å sette smak på maten.

– Ristet sesamfrø-olje, eller toasted sesame oil som det heter på engelsk. Dette er virkelig kongen på kjøkkenet! Oljen gir en nydelig ristet, nøtteaktig smak og passer ypperlig til asiatisk-inspirerte retter, for eksempel orientalsk middagsgryte. Ha en teskje i sausen, drypp noen dråper over maten før servering eller bland den med litt rapsolje for en smakfull stekeolje: Ristet sesamfrø-olje har mange bruksmuligheter. Kjøpes på iHerb for 63 kroner.
http://www.iherb.com/Eden-Foods-Selected-Toasted-Sesame-Oil-10-fl-oz-296-ml/29835

– Soyasaus trenger kanskje ingen nærmere presentasjon, det er noe de fleste har på kjøkkenet, og ikke uten grunn! Ha litt over risen, smaksett gryter og sauser med den, og selvfølgelig et must til vegetarmaki.

– Liquid Smoke er flytende røykessens som gir en røkt smak til maten. Dette er sterke saker, så du behøver ikke mye. Liquid smoke er essensiell i facon, vegetarversjonen av bacon, og kjempegod å steke for eksempel sopp i, som beskrevet her.

Flere kjøkkenfavoritter kommer senere, i mellomtiden vil jeg vite hva som er dine favoritter på kjøkkenet? 🙂

Reklame

  1. Eirin

    Oooh. Jeg sliter veldig med å finne en erstatter til soyasausen (siden jeg er allergisk), jeg pleide å bruke den på ALT :p Nå bruker jeg bare diverse chillisauser, uten å kunne kalle noen av de en favoritt. Jeg bruker mye KRYDDER, paprika, cayenne og karri går det mest i, og friske urter som koriander og gressløk har jeg nesten alltid. Men er nødt til å gå på seriøs sausjakt 😀

  2. Kikertterroristen

    Næringsgjær! Og noe så kjedelig som den blå soyamelka fra AlproSoya. Dessuten fersk chili, ingefær og hvitløk, samt quinoa, havregryn, kokosmelk og hakka tomat på boks.

  3. Tilbaketråkk: Facon | Spis grønt. Spis godt.
  4. Tilbaketråkk: Lapskaus | Spis grønt. Spis godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s