Knekkebrød med rosiner.

_MG_9748

Hjemmelagde knekkebrød er i vinden som aldri før, så da måtte selvfølgelig jeg også prøve.

Til to stekebrett trenger du:

– 4 dl sammalt rug
– 2 dl solsikkekjerner
– 2 dl havregryn
– 1 dl sesamfrø
– 1 dl linfrø
– 3 ts sukker
– 2 dl rosiner
– 6,5 dl vann
– 0,5 dl agavesirup

Forvarm stekeovnen til 180 grader på varmluftfunksjonen. Bland alle ingrediensene i en bolle, og la røra svelle i fem minutter. Kle to stekebrett med bakepapir og bruk en slikkepott til å fordele røra jevnt utover. Bruk en vanlig smørkniv til å tegne opp rutemønster i ønsket knekkebrødstørrelse. Sett brettene i ovnen og stek først i 50 minutter med lukket ovnsdør, så i 15 minutter med åpen ovnsdør. Bytt plass på brettene halvveis i steketiden. Når knekkebrødene er ferdige bryter du de fra hverandre og lar de avkjøle seg på rist. Dersom de ikke er helt sprø kan du la de steke litt lenger eller la de ligge fremme på kjøkkenbenken over natta. Oppbevar knekkebrødene i en boks.

Dette ble kjempegode, litt søte knekkebrød. Nydelige med Tartex eller hjemmerørt jordbær på!

Advertisements

2 comments

  1. Tilbaketråkk: Hjemmelaget syltetøy, latmannsversjonen. | Spis grønt. Spis godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s