Hjemmelaget syltetøy, latmannsversjonen.

_MG_9842

Man behøver ikke koke, sterilisere og styre for å lage godt syltetøy. Her får du latmannsversjonen av hjemmelaget jordbærsyltetøy.

Det eneste du behøver er en pose frosne jordbær og noen spiseskjeer daddelsukker eller annen søtning. La bærene tine og ha de i et dørslag for å sile av mest mulig væske. Ta gjerne vare på saften, den er flott å bruke i for eksempel smoothies. Deretter har du bær og daddelsukker i blenderen og blender i noen sekunder. Ikke for mye: Noen hele biter må det jo være igjen. Sånn, der har du syltetøyet ditt! Perfekt på både vafler og knekkebrød.

Vær obs på at syltetøy laget på denne måten ikke er like holdbart som når man sylter på ordentlig vis. Men det er vel sjeldent et problem når det kommer til hjemmelaget jordbærsyltetøy, eller? Her i huset får det i allefall bein å gå på rimelig raskt 😉

Advertisements

8 comments

  1. Tilbaketråkk: Quinoagrøt | Spis grønt. Spis godt.
    • bente

      Hei! Jeg har aldri oppbevart det så lenge så det vet jeg ikke. Rører du inn litt vanlig sukker og litt sitronsaft vil jeg tro det kanskje øker holdbarheten noe, men du må nesten bare følge med: Sjekk lukt, farge og smak så merker du fort om det begynner å bli dårlig 🙂

  2. Tilbaketråkk: Solfrokost | Spis grønt. Spis godt.
  3. Tilbaketråkk: Eltefritt brød. | Spis grønt. Spis godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s