Quinoagrøt
Dette er min favorittfrokost for tiden. Søt, sunn og veldig mettende!
Grøt laget på quinoa er super frokost. I tillegg er det lett å lage mye av og oppbevare i kjøleskapet, slik at du har rask frokost/lunsj på travle dager. Quinoa kjøpes på helsekost eller på iHerb, og her kan du lese hva jeg har skrevet om denne råvaren tidligere.
Til tre store porsjoner quinoagrøt behøver du:
3 dl quinoa
6 dl soyamelk
4-5 ss daddelsukker (eller annen søtning)
1 ts vaniljepulver
Begynn med å skylle quinoafrøene godt i et dørslag. Gjør du ikke det kan du risikere en bitter smak på grøten din: Frøene har nemlig et beskyttende lag av saponin, og det smaker ikke godt. Deretter har du quinoa og soyamelk i en kjele og koker opp. Pass på: Soyamelk koker over like kjapt og lydløst som kumelk, jeg snakker av erfaring 😉 Rør inn daddelsukker og vaniljepulver og la det hele småkoke til væsken er absorbert av frøene. Server med hjemmelaget jordbærsyltetøy og kald soyamelk. Kanskje litt frukt og nøtter pluss et dryss med kanel gjør seg også? Definitivt en god start på dagen!
Nam 🙂 quinoagrøt er også god med frukt og nøttemelk, noe jeg bare må ha 1 gang i mnd, minst 🙂
Nøttemelk har jeg faktisk enda tilgode å lage/smake. Kanskje mandelmelk blir neste prosjekt? 😛
Quinoa er digg det, men ikke så veldig bra. Her er en artikken for deg, hvis du bryr deg litt mer enn bare hva maten smaker: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jan/16/vegans-stomach-unpalatable-truth-quinoa
Det ser veldig enkelt. Jeg elsker quinoa retter.