Verdens beste pizza

_MG_0025

Pizza uten kjøtt er én ting, men pizza uten ost er et konsept mange synes er vanskelig å fatte. Det kan jo umulig være godt? Det tenkte i allefall jeg før jeg ble veganer, men jeg tok grundig feil. Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.

Denne oppskriften gir nok til to pizzaer:

Deig:
– 100g grovbakst
– 100g sammalt spelt, siktet
– 300g siktet hvetemel
– 1/2 pakke tørrgjær
– 3dl lunket vann
– 2 ss nøytral olje
– 1/2 ts salt

Fyll:
– Pizzasaus
– Hakket løk
– Fersk champignon, stekt
– Hakkede, soltørkede tomater i olje
– Ferske tomater i skiver
– Hermetiserte artisjokkhjerter, hakket
– Hermetisert ananas

Spinatpesto:
– 120g spinat
– 80g valnøtter
– 1,5 – 2 dl kaldpresset rapsolje
– 1 fedd hvitløk, presset
– 2 ss sitronsaft
-> Bland alt til en jevn pesto i en blender og smak til med maldonsalt og nykvernet pepper. Tynn ut med litt vann eller mer olje om du synes den blir for tykk.

For å lage deigen blander du alt det tørre i en bolle og tilsetter så vann og olje. Kna deigen godt, blir den veldig klissete så tilsett litt mer mel. Sett til heving i 30  – 60 minutter, gjerne på et varmt sted med en plastpose over bollen. Mens deigen står til heving steker du sopp, skjærer opp grønnsakene og lager spinatpesto. Hvilke grønnsaker du vil bruke på pizzaen varierer du selvsagt etter hva du selv liker best. Når deigen har hevet ferdig, deler du den i to og kjevler ut to bunner som du legger på hver sitt stekebrett. Smør på pizzasaus og fordel grønnsakene. Stek en og en pizza på 220 grader i 12 – 15 minutter. Mens pizzaen steker lager du bearnaise-saus. Jeg brukte Toros krydderbearnaise, den og lettbearnaise er veganske så lenge man bruker olje og soyamelk. Man kan også lett lage sin egen hvitsaus og smaksette den med bl.a. sennep, estragon, løkpulver og gurkemeie.

Server den nystekte pizzaen med spinatpesto og bearnaise-saus, og noe godt i glasset. Ingefærøl for eksempel, min favoritt til junk food. Bon appetit!

_MG_0012

Advertisements

9 comments

  1. Tilbaketråkk: Ukemeny: Uke 18, 2013 | Vegetarbloggen
  2. Kjersti

    Ja, det er helt sant! Den var supergod! Til og med min kjøttelskende sønn på 11 likte denne og ville ha den som nistemat til skolen dagen etterpå

  3. Tilbaketråkk: Spaghetti med pesto og tofu. | Spis grønt. Spis godt.
  4. Tilbaketråkk: Enklere blir det ikke: Lefsepizza | Spis grønt. Spis godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s