Pytt i panne

_MG_0119

Visste du at omtrent halvparten av all mat som produseres kastes? Og at mesteparten av matavfallet ikke kommer fra restauranter og butikker som man kanskje skulle tro, men fra husholdningene, altså deg og meg? Innfør en restedag i uka og bruk opp mat som ellers ville gått i søpla. Pytt i panne er perfekt restemat, og her får du min versjon.

Hvitløk
Løk
Kokt potet
Dampet brokkoli
Dampet blomkål
Spinat
Olje til steking
Litt chillipulver
Salt, pepper og sitronsaft

Kutt grønnsakene i passe store biter. Stek løk og hvitløk først, ha så i resten av grønnsakene, la det steke til poteten har blitt gylden og fin, smak til med krydder og sitronsaft, servér. Overraskende snadder til å være så ukomplisert! Du kan selvsagt variere hva du bruker etter hva du har i kjøleskapet, alt fra ris og bønner til grønnsaksburgere og pasta egner seg godt i pytt i panne. Vil du ha flere tips til hvordan man kaster mindre mat kan du lese hva Grønn Hverdag skriver om det her.

Reklamer

  1. Deborah

    Min favoritret! Jeg elsker den i alle mulige varianter. Og den bliver ikke dårligere af at være vegansk, tværtimod. Det beviser dit foto så tydeligt – velsmagende og smukt på en gang.

  2. Jane H. Johansen

    Nom nom! Pytt i panne er supert!
    Husker bestemora mi lagde det stadig vekk, hun hadde vokst opp under krigen og kastet aldri noe. Bra innstilling som vi bortskjemte kan lære av. En restedag i uka er jammen noe vi alle burde innføre. Synder selv og kaster altfor mye dessverre (shame on me).

  3. Tilbaketråkk: Ukemeny: Uke 18, 2013 | Vegetarbloggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s