Wok med quinoa og tofu.

DSCF0317

En av mine favoritter på middagsbordet: Wok, stappfull av godsaker!

Dette er ikke wok i ordets rette forstand. Jeg har nemlig ikke wokpanne, bare en liten stekepanne, så for at grønnsakene skal bli stekte, ikke kokte,  steker jeg det heller i flere omganger. Dermed blir det litt omfattende, men det er helt klart verdt arbeidet.

Nok til to sultne personer:

2 dl quinoa + 3 dl vann
250g extra firm tofu. Jeg bruker tofu fra Alpro som jeg kjøper på ICA.
150g østerssopp, revet i strimler
3 fedd hvitløk, i skiver
1 liten chilli, finhaket
1/2 rød paprika, hakket
1/2 rødbete, i tynne skiver (bruk ostehøvel)
1 liten gulrot i strimler
3 – 4 never spinat
2 never frosne brekkbønner

Kaldpresset rapsolje
Ristet sesamfrøolje
BBQ-saus
Maldonsalt og pepper
Litt sitronsaft
Karri
Sesamfrø

Forvarm stekeovnen til 100 grader. Begynn med å skylle quinoafrøene godt og sette de til koking. De skal koke i ca 15-20 minutter, og er ferdige når vannet er absorbert. Følg med underveis om du må fylle på mer vann, det må ikke tørke ut. Skjær tofublokken i tykke skiver og bruk et kjøkkenhåndkle til å presse ut overflødig vann. Legg så skivene på en stekeplate kledd med bakepapir og sett i stekeovnen. La de stå i ca.15 min, til de begynner å bli lett gyldne. Mens quinoa og tofu godgjør seg, gjør du klar alle grønnsakene. Bruk juliennejern til å strimle gulroten, har du ikke det kan du fint raspe også.

Når quinoaen er ferdigkokt heller du av ev. overflødig vann, rører inn en liten teskje karripulver og setter til side. Tofuskivene deler du i passe store terninger og marinerer i en blanding av BBQ-saus og ristet sesamfrøolje, la dette stå noen minutter. Jo lengre du marinerer tofuen jo bedre er det. Har du mulighet kan du gjerne lage den noen timer i forveien, men det blir godt uansett. Mens tofuen står i marinaden steker du sopp og rødbeter i hver sin stekepanne. Har du bare én  kan du bruke en kjele til røbedtene. Sopp: Varm litt rapsolje i pannen på middels varme. Når pannen er varm har du i soppen, og lar den steke til den er gylden og litt sprø i kantene. Rør litt av og til. Blant inn maldonsalt og nykvernet pepper og sett til side. Rødbeter: Samme fremgangsmåte som med soppen. Rødbeteskivene er ferdige når de er blitt litt myke og smaker litt søtt. Rør inn salt og pepper og sett til side.

Nå er det på tide å steke tofuterningene. De stekes på middels varme til de er gyldne og lett sprø på utsiden. Sett de til side når de er ferdige og ha hvitløk og chilli i stekepanna. Når dette har blitt mykt har du i paprika, spinat og brekkbønner. Når spinaten begynner å falle sammen rører du inn tofuterninger, stekt sopp og gulrot. Smak om du trenger litt salt, pepper og eventuelt sitronsaft. Legg så quinoa, rødbeter og wok lagvis på en tallerken og strø over sesamfrø.

La gjerne flasken med ristet sesamfrøolje stå på bordet, det er veldig godt å ha over noen dråper før man spiser.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s