Søndagsmiddag

DSCF0346_3

Har du søndagsmiddagen klar? Her er et hett tips til deg som enda ikke har bestemt deg.

Veganske biffstrimler med potetstappe, grønne grønnsaker, brun saus og tyttebærsyltetøy. Nam! Her har jeg brukt ferdige soyastrimler kjøpt på ferie i USA og som selvfølgelig ikke selges i Norge, men her er en liste over andre ting du kan lage istedet, som helt sikkert blir like godt:

Vantastic grytebiter
Veganerens roastbeef
Veganmisjonens lunchkaker
Ferdigprodukter fra Viana (kjøpes på helsekost)

For nok mat til to personer pluss litt rester til mandagens matpakke trenger du i tillegg:

6 poteter
1/2 brokkoli
En bunt ferske asparges
1/2 pose frosne rosenkål
2 ss mel, jeg brukte finmalt rug
Ca. 4 dl usøtet soyamelk
Nøytral olje
Sitronsaft
Løkpulver
Malt muskatnøtt
Daddelsukker
Salt og pepper
Sukkerkulør
Tyttebærsyltetøy

Del potetene i biter og sett de til koking. Mens de koker lager du sausen: Bland to ss mel, en ss olje og en desiliter soyamelk i en liten kjele. Varm opp på middels varme mens du rører med visp. Når blandingen begynner å tykne sper du gradvis på med resten av melka. Tilsett noen dråper sukkerkulør for å få ønsket farge på sausen og smak så til med salt, pepper, sitronsaft, løkpulver og daddelsukker. Skyll brokkoli og asparges og brekk av den nederste delen på aspargesen. Legg de så i en kjele med damprist sammen med den frosne rosenkålen og la det hele dampe i 2-4 minutter. Varm opp litt olje i en stekepanne og legg strimlene til steking. Bruker du noe annet følger du selvfølgelig instruksen i den gjeldende oppskriften. Mens grønnsaker og soyastrimler godgjør seg moser du potetene og rører inn litt soyamelk, salt, pepper, sitronsaft og muskatnøtt.

Så er det bare å servere og nyte søndagen.

Advertisements

4 comments

    • bente

      Takk takk 🙂 Jeg har ikke vært særlig fan av asparges tidligere, men jeg tror jeg begynner å bli det nå. Det var godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s