Bursdagskake

IMG_2484

Nøttebunn, sjokolademousse og friske bær. Denne kaken er enkel å lage, kan varieres i det uendelige og smaker kjempegodt!

Jeg hadde nylig bursdag, og hvilken bedre unnskyldning finnes det for å lage kake? Denne kaken skal fryses, ikke stekes, derfor bør den lages dagen i forveien.

Du trenger:

Til bunnen
350 g usaltede cashewnøtter
300 g dadler (Husk å fjerne steinene)
5 ss smeltet kokosolje
1 dl kokosmel (eventuelt havregryn)
1/2 dl solsikkekjerner
En eller to klyper salt

Til fyllet
800 g kokoskrem. (Kokoskrem er den tykke delen av kokosmelka når den har stått kaldt. Jeg brukte Bunnpris eget merke, der var hele boksen krem, og jeg brukte to bokser på 400g hver.)
Ca. 11 ss lønnesirup
Ca. 15 ss kakaopulver
En eller to klyper salt

Friske bær til pynt.

IMG_2512Begynn med å legge cashewnøtter og dadler i bløtt i hver sin bolle. Bruk gjerne varmt vann. La de stå i en halvtime. Hell av vannet og kjør nøtter og dadler i en blender til det har omtrent samme konsistens som nøttesmør. Hvis du ikke har en veldig kraftig blender kan det lønne seg å dele det opp i flere omganger, og du må antageligvis stoppe for å skrape nøttemassen ned fra sidene flere ganger. Det gjør ikke noe om ikke alt blir finmost. Ha nøttemassen over i en bolle og rør inn kokosolje, kokosmel/havregryn, solsikkekjerner og salt. Nå skal du ha en litt klissete deig som du trykker ut i en springform med diameter på ca. 23 cm, kledd med bakepapir i bunnen. Sett kakebunnen i fryseren mens du lager fyllet.

Fyllet er også veldig enkelt å lage. Ha kokoskremen i en bolle og rør inn kakaopulver, lønnesirup og salt. Smak deg gjerne frem. Er kokoskremen hard å jobbe med kan du røre litt i den så den mykner, før du tilsetter resten.

Fordel sjokoladefyllet over bunnen og sett kaken tilbake i fryseren. La den gjerne stå over natten og ta den frem til tining tre timer før du skal servere den. Jeg lot min stå på kjøkkenbenken med litt plastfolie over så den ikke skulle tørke ut. Tips: Ha kaken over på kakefat mens den er dypfrossen, da er det mye enklere. Ha friske bær, eventuelt frukt, over kaken rett før servering. Værsågod å nyt!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s