Ny bok: Plantebasert ernæring!

IMG_2515

Ernæringsfysiolog Marte Bergseng og ernæringsstudent Vigdis Elise Hafsten har i samarbeid med Norsk Vegetarforening gitt ut en vegetarisk og vegansk helseguide!

Norsk Vegetarforening skriver:

«Vegetarmat kan være ekstremt sunt – her lærer du hvordan
Med basis i en ernærings-ABC går forfatterne gjennom alle næringsstoffene og masse supersunne råvarer. Praktiske råd om variasjon, retter du bør mestre, og hvordan du gjør måltider sunnere gjør dette til en unik bok. Alt er  skreddersydd for norske forhold, og basert på solid vitenskap. Boka tar utgangspunkt i en vegan diett, men er relevant for alle som spiser vegetarmat.»

_MG_1257 Dette er altså en bok du kan lese fra perm til perm for å skaffe deg kunnskap om ulike næringsstoffer, eller som du kan slå opp i dersom du lurer på noe spesifikt. Den tar for seg alt fra vitaminer og mineraler til proteiner og fett, og du kan blant annet lese om hva de ulike næringsstoffene gjør, hva dagsbehovet er og hvor de finnes. I tillegg tar boken for seg mange utvalgte råvarer, hva de inneholder, hvordan de bør lagres og hva de kan brukes til.

Altså en flott og nyttig bok som kan bestilles her. At det er undertegnede som har tatt forsidebildet må vel også være lov å skryte av? 😉

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s