Spaghetti med pesto og tofu.

IMG_2551

Levende lys og en italiensk rødvin i glasset. Med denne retten er alt duket for et skikkelig Lady og Landstrykeren-øyeblikk!

Begynn med å lage spinatpestoen. Har du gjort det på forhånd er dette en rett som går veldig raskt å lage.

– 120g spinat
– 80g valnøtter
– 1,5 – 2 dl kaldpresset olivenolje
– 2 fedd hvitløk, presset
– 2 ss sitronsaft
-> Bland alt til en jevn pesto i en blender og smak til med maldonsalt og nykvernet pepper. Tynn ut med litt vann eller mer olje om du synes den blir for tykk. Du trenger kun noen spiseskjeer til pastaretten, hva med å bruke resten på en pizza?

Mål opp nok pasta til fire porsjoner, og sett den til kokoing. Mens den koker kutter du 300g fast tofu i terninger og steker den i litt olje til den blir gylden og litt sprø på utsiden. Smaksett gjerne tofuen med ristet sesamfrøolje eller annen marinade. Sil vannet av pastaen når den er ferdigkokt og rør inn en spiseskje olivenolje. Bland så inn tofuterningene, 4 spiseskjeer spinatpesto, saften fra en halv lime, maldonsalt og nykvernet pepper. Strø over solsikkekjerner for litt ekstra krønsj. Servér alene, med ferskt brød og salat eller som en del av et tapasbord. Godt er det uansett! 🙂

Hvis du er som meg og vil unngå for mye hvetemel i kostholdet kan jeg anbefale denne spaghettien fra iHerb. Den er lagd på brun ris og smaker veldig godt. Fast tofu får du kjøpt på de fleste innvandrerbutikker og på enkelte dagligvare.

Reklame

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s