Facon

IMG_2612

Salt og røkt mat er godt. Så hva gjør man når man ikke vil spise bacon? Jo, man lager facon.

Facon lages av fast tofu som tilsettes bl.a. salt og flytende røykessens. Kjempeenkelt og uunværlig på pannekaka!

Du trenger:
En pakke fast tofu (Ca. 250g)
2 ss soyasaus
2 ts Liquid Smoke (Kjøpes på matbutikker med godt utvalg)
Maldonsalt

Del tofublokken i biter i ønsket størrelse. Jo mindre biter, jo lettere er de å få sprø. Stek tofubitene på litt over middels varme i litt nøytral olje i en stekepanne. Når de begynner å bli gyldne og tørre skrur du ned varmen litt og tilsetter soyasaus og røykessens. Bland sausene godt inn i tofuen og la det steke enda litt lenger. Jo lenger/kraftigere du steker jo sprøere blir bitene. Strø over litt maldonsalt til slutt, dersom du synes det behøves. I tillegg til å passe utmerket på pannekaker med blåbær er facon også flott å ha i for eksempel pastaretter, sandwicher og potetsalat.

Advertisements

One comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s