Nydelig bananis!

IMG_2686

Hold deg fast, for her kommer verdens deligste og enkleste is!

For å lage bananis behøver du egentlig bare frossen banan og en blender. Jeg har lagt til litt ekstra ingredienser bare for å heve smaken noen hakk, og jommen ble det ikke godt. Prøv sier jeg bare 🙂

Nok til tre porsjoner:
Tre bananer, delt i skiver og frosset.
2 – 4 ss søt soyamelk, for eksempel blå Alpro
Ca. en halv ts vaniljepulver
10 dråper sitronsaft
To never hasselnøtter, hakket og ristet
Kokossirup eller lønnesirup
Maldonsalt

IMG_2671Begynn kvelden før med å dele bananene i skiver og fryse de.
Hakk hasselnøttene og rist de i en tørr stekepanne til de er lett gyldne. Ha de frosne bananbitene i en blender sammen med to spiseskjeer soyamelk og kjør til en jevn masse med nesten samme konsistens som softis. Du må antagelig stoppe opp for å skrape ned bananen fra sidene noen ganger. Går det alt for trått har du i bittelitt mer soyamelk. Smak til med vaniljepulver og sitronsaft.

Hvis du vil kan du servere den nå, som softis, eller du kan fryse den og bruke den som kuleis. Dersom du velger å fryse den bør du røre i den ca. to ganger i timen frem til den er frossen, så den ikke krystalliserer seg. Uansett: Servér med hasselnøtter, sirup og litt maldonsalt.
DET ER SÅ GODT!

Advertisements

2 comments

  1. Solgunn

    Hei. I oppskriften sier du to never hasselnøtter, mens i forklaringen skriver du valnøtter ? Uansett så er det sikkert kjempegodt. Tusen takk for oppskriften.

    • bente

      Ops! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det, det går litt fort i svingene noen ganger 😛 Det skal være hasselnøtter, selv om det helt sikkert funker bra med andre typer nøtter også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s