Italiensk linsegryte

IMG_2869

Ferien er over (iallefall for min del), og med hverdagen følger det fornuftig mat. Men fornuftig behøver ikke bety kjedelig, her har du en linsegryte stappfull av smak!

Denne linsegryten ser kanskje ikke så vakker ut, men den smaker himmelsk. Det er noe med kombinasjonen hvitløk, tomat og olivenolje jeg aldri blir lei. For ikke å snakke om artisjokkhjerter, den litt skumle ingrediensen jeg lenge unngikk, men som jeg nå elsker.

Nok til to store porsjoner:

En boks røde linser
En boks hermetiserte artisjokkhjerter
1 rød chilli, finhakket (fjern frøene dersom du ikke vil ha det sterkt)
3 fedd hvitløk, hakket
1 løk, grovhakket
4 tomater, grovhakket
Fem store never fersk spinat
Salt og pepper
Sitronsaft
Tørket timian
Kaldpresset olivenolje

Begynn med å steke hvitløk, løk og chilli i litt olje i en middels varm stekepanne. Når løken er blank og myk har du i linsene, artisjokkhjertene og tomatene og lar det hele putre i noen minutter. Artisjokkhjertene kan du med fordel rive i flere biter. Smak så til med salt, pepper, sitronsaft, timian og noen ss olivenolje. Når du har funnet den perfekte balansen rører du inn spinatbladene og lar det stå i noen minutter, til smakene har fått satt seg og spinaten har falt sammen.

Serveringsforslag: Skjær litt Vegusto-ost i terninger og servér ved siden av, det setter prikken over i’en. Vegusto får du kjøpt her på den norske nettbutikken Veganlife, og spør du meg er det No Moo Piqante som er best. 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s