Smuldrepai med blåbær og kokos.

IMG_2876

I anledning verdens internasjonale veganske kakedag som var den 20.juli, lagde jeg en av mine favoritter: Smuldrepai med blåbær. Nam!

Denne oppskriften er forholdsvis stor: Jeg fikk én stor form på 30cm i diameter og tre små på 13 cm i diameter. Skal du bare lage en form kan du halvere målene.

5 dl hvetemel
2 dl siktet speltmel
2 dl havregryn
1,5 ts bakepulver
1 dl daddelsukker
1 dl sukker
2,5 dl sukrin
1 ts vaniljepulver
en pinch salt
Ca. 250g kokosolje, kald
Ca. 1 dl plantemelk
500 g frossne blåbær, ev annen frukt

Begynn med å forvarme stekeovnen til 180 grader. Bland alt det tørre i en bolle og bruk fingrene til å smuldre kokosoljen inn i melblandingen. Tilsett så plantemelken, men kun litt om gangen. Kna til du har en smuldrete deig som kan klemmes sammen til små boller. Trykk mesteparten av deigen ut i en paiform, fordel bærene over bunnen og smuldre det siste av deigen på toppen. Stek midt i ovnen i 30 minutter (stor form, de små formene klarer seg med 20 minutter) og la paien avkjøles før servering.

Du kan selvfølgelig gjøre oppskriften litt enklere ved å bruke kun én type mel og én type søtning hvis du ønsker det. Andre typer bær og frukt gjør seg også, jeg prøvde for eksempel en form med skiver av nektariner, veldig godt! Servér gjerne med Oatly vaniljesaus, det hører liksom med synes jeg.

Advertisements

2 comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s