Karamellsmoothie
Visste du at dadler, den litt sære tørkede frukten som alle gamlinger spiser rundt juletider, er energirik og en super kilde til kostfiber, magnesium og kalium? Og at den smaker karamell?
Daddelsmoothie, eller karamellsmoothie som jeg kaller det, er perfekt når du har lyst på noe søtt men vil unngå raffinert sukker. Eller etter en hard treningsøkt når du vil fylle musklenes glykogenlagre.
Som med alle andre smoothies er det ingen fasit på hvordan du lager daddelsmoothie, men her er min ca. oppskrift:
15 dadler (husk å fjerne steinene)
1/2 banan, godt moden.
En pipette karamellstevia (kan sløyfes eller erstattes med 2 ts lønnesirup)
Nok væske til å dekke dadlene i blenderen. Jeg bruker halvparten vann og halvparten mandelmelk.
En liten pinch salt
1 ss sitronsaft
Kjør ingrediensene i en blender til en glatt og jevn smoothie. Juster mengden væske etter hvor tykk du liker smoothien. Hell i serveringsglass og sett i kjøleskapet til den har blitt skikkelig kald, nam!
PS: Ikke kjøp de tørre, ekle dadlene som selges i løsvekt på vanlige matbutikker. Dadler skal være myke, møre og saftige, og skal omtrent smelte på tunga. Innvandrerbutikker har som regel de beste dadlene, så spør der!
Yum! 🙂