ray of light

IMG_3089_1

Norske epler er kommet i butikkene, og hva passer vel bedre enn hjemmepresset juice da?

Jeg har kjøpt meg juicer, og ja, jeg er frelst. Jeg har kjøpt en såkalt slow juicer (denne) som presser de herligste safter ut av både epler, appelsiner, gulrøtter, rødbeter … ja alt du kan tenke deg. Med en sånn i hus er det iallefall ikke vanskelig å få i seg de anbefalte fem om dagen. Ti om dagen er vel et mer passende motto fra nå av 😉

Det denne juiceren gjør er å presse frukten/grønnsaken, slik at saften renner ned i én beholder, og det tørre fruktkjøttet (også kalt pulpen) faller ned i en annen. Mye av pulpen tar jeg vare på og fryser ned, jeg har nemlig store planer om å bruke den i alt fra grønnsaksburgere til rundstykker og kaker. Det hadde jo vært dumt å kaste alt det fine fiberet, så jeg håper det lar seg gjøre.

For å lage juicen skyller og deler du opp frukten og mater den til maskinen. Sitrusfrukter bør man skrelle og store steiner og kjerner må fjernes, ellers kan man stort sett bruke frukt og grønt med skallet på, der er det mye næring også!

Juicen på bildet er en superfrisk eplejuice, med et hett sting av ingefær. Til 8 dl behøver du:

6 store norske epler
1 sitron, uten skall
1 lime, uten skall
Ca. 6 cm med fersk ingefær

Hvis du ikke liker det hett kan du kutte ned litt på ingefæren, eller tilsette litt ekstra vann i etterkant. Hell den ferdige juicen over på glass og la den stå i kjøleskapet til den er kald. Jeg liker å lage en juice om kvelden som jeg har til neste morgen, perfekt start på dagen!

Servér denne juicen med isbiter og litt fersk basilikum. Nam!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s