Rustikk eplekake

IMG_3205_1

Jo grovere jo bedre! Det er ikke sikkert alle er enige i den uttalelsen, men de av dere som er det kan godt lese videre, for denne kaken er både grov og god!

Som med det meste annet jeg lager så ble denne også til etter «ta hva du finner i kjøkkenskapet»-prinsippet. Ikke la deg skremme selv om du ikke har alle ingrediensene, det meste kan erstattes av andre ting! Eplepulp er fruktkjøttet som er igjen etter man har laget eplejuice, det kan du f.eks. bytte ut med revet eple, men da kan du kanskje kutte ned litt på soyamelka. Daddelsukker kan byttes ut med sukrin eller en litt mindre mengde vanlig sukker, og kokosmel kan byttes ut med mandelmel eller vanlig mel. Ta det du har 🙂

Nok til en stor og en liten kake:

4,5 dl speltmel
2 dl kokosmel
2 dl havregryn
2 ts bakepulver
1,5 dl sukker
1 dl daddelsukker
2 ss linfrø
1/4 ts salt

275g eplepulp eller revet eple
5 dl soyamelk
3 ss smeltet kokosolje
1 ts eplecidereddik

1 – 2 epler i skiver
sukker og kanel

Forvarm ovnen til 200 grader og gjør klar kakeformen(e) ved å kle bunnen med bakepapir og smøre sidene med kokosolje. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør så inn eplepulp/revet eple, soyamelk, olje og eddik. Det skal bli en tykk kakerøre, nesten som en deig. Fordel røren i formene og pynt med epleskiver, sukker og kanel. Bruk gjerne flere epleskiver enn hva jeg har gjort på bildet her, det skal i allefall jeg neste gang! Stekes i 35 minutter, hvorav de siste ti minuttene nederst i ovnen med bakepapir over for å unngå å bli brent.

Servér med vegansk is, vegansk vaniljesaus, lune bær eller bare som den er – nam!

Én kommentar

  1. Skuffet

    Dette var en ubrukelig oppskrift! Kakene hevet ikke og ble liggende i formen som en seig klump. Dyre ingredienser og totalt bortkastet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s