Gulrotkaker
Middagskaker er best når de er laget av grønnsaker, ikke dyr. Her får du en fin variant med gulrot 🙂
Disse er kjempegode med tradisjonelt tilbehør som kokte poteter, brunsaus, rosenkål og tyttebær, men passer også i wraps med jalapenorelish og grønn salat eller bare på brødskiva som pålegg.
Nok til ca 15 kaker:
320g gulrotpulp eller revet gulrot
140 g revet kålrabi
1 løk + 3 ss olje
2 fedd hvitløk
2 dl havregryn
4 ss byggmel, eller annet mel
3 ss løkpulver
1 ts dill
1/2 ts kardemomme
en pinch eller to med chillipulver
salt og pepper
Start med å kjøre løken, hvitløken og oljen i en blender til det blir puré. Riv kålrabi (og eventuelt gulrot) og ha det i en bolle sammen med løkpuréen. Bland godt sammen og rør så inn de tørre ingrediensene. La dette stå i 10-15 minutter slik at fuktigheten fra grønnsakene får bløtet opp havregrynene, og bruk så hendene dine for å kna det hele godt sammen til en deig. Form små kaker av deigen som du steker i litt olje i stekepanna. Ca. 4 minutter på hver side, på middels varme. Det kan være lurt å prøvesteke én kake først, slik at du ser om den henger sammen og slik at du kan gjøre en smakstest. Hvis den faller lett fra hverandre tilsetter du litt mer mel og prøver igjen.
Bon apetit!
Dette så veldig godt ut! En genial måte å bruke opp rester av grønnsaker på 🙂 Ha en fin dag. Nydelig blogg! Frisk og fin å se på.
Takk for det! Og god søndag til deg også 😀