Saftige rundstykker.

IMG_3352_1

Grove og fulle av fiber, men supersaftige og gode. Disse rundstykkene ble jeg skikkelig fornøyd med!

Denne oppskriften ble til på slump en dag jeg skulle bruke opp litt gulrot- og eplepulp etter juicing. Du kan helt sikkert raspe gulrot og eple hvis du foretrekker det. Jeg har også eksperimentert med noe soyamel (har to poser i skapet som jeg må bruke opp!), dette kan byttes ut med vanlig mel om du vil det.

Du trenger:
270 g gulrot/eplepulp, ca. halvt om halvt.
160g fint speltmel
100 g fint byggmel
100 g soyamel
3/4 pakke tørrgjær
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 ts salt
4 ss solsikkekjerner
To never valnøtter
2 ss linfrø + 5 ss kokende vann
4 dl farris

Kok opp litt vann og bland 5 ss av dette med 2 ss linfrø og sett blandingen til side. Bland alle de tørre ingrediensene pluss gulrot- og eplepulpen i en stor bolle, knus gjerne valnøttene litt. Når linfrøene har svellet opp og blitt til en geléaktig masse har du denne pluss farrisen i bollen, og elter godt til du har en klissete deig. Dekk bollen med plast og la deigen stå til heving på et lunt sted i 45 minutter. Sett stekeovnen på 175 grader samtidig som du setter deigen til heving.

Når deigen er ferdig hevet og du skal forme rundstykkene skal du ikke elte deigen og rulle ut rundstykkene på vanlig måte. Denne deigen er luftig men samtidig veldig klissete, så bare ta en liten neve med deig, form den ca. som et lite rundstykke og sett på en stekeplate kledd med bakepapir. Hvis jeg husker riktig gir oppskriften ca. 16 små rundstykker. Stek på 175 grader i ca. 30 minutter. Sett brettet litt høyere opp i stekeovnen de siste ti minuttene for at de skal bli litt ekstra gyldne.

Disse rundstykkene er KJEMPEGODE med rørt jordbærsyltetøy. Bare så du vet det 😉

Reklame

  1. Elin

    Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s