Eplemos

IMG_3539

Jeg gjør comeback, med eplemos! Kanskje ikke det mest spennende her i verden, men denne herligheten er super å bruke i både bakst og desserter, samt å ha på brødskiva.

Jeg glemte å måle hvor mye denne oppskriften resulterte i, men jeg tipper det var rundt en liter eplemos. Ganske mye altså, men det er ikke noe problem å fryse ned noen porsjoner av denne.

Du trenger:

1kg epler, skrelt og renset for kjernen. Jeg brukte vanlige grønne epler.
1/2 dl vann
Ev. 1-2 dl sukker. Jeg bruker ikke det, da jeg synes det er godt med en friskere smak.

Skrell eplene og fjern stilk og kjerne. Vei opp én kg rensede epler og del disse i grove biter. Ha eplebitene i en kjele sammen med vannet og la det hele småkoke til eplene er skikkelig møre – det skal nesten se ut som eplesyltetøy. Kjør eplene til en helt fin mos med stavmikser. Hvis du vil kan du nå tilsette sukkeret og la det hele småkoke noen minutter til, til sukkeret er oppløst.

Det var det! Nå har du herlig, hjemmelaget eplemos som du kan bruke til nesten alt mulig. Jeg liker spesielt å ha det i kaker, de blir så saftige da!

Advertisements

7 comments

  1. Synne

    Dette er sånt som jeg har en tendens til å glemme. Eplemos er jo både enkelt, anvendelig og ikke minst skikkelig godt… Takk for påminnelsen! Ha en fortsatt fin mai måned!

  2. Emma

    I do trust all of the ideas you have introduced for your post.

    They’re really convincing and can definitely work. Nonetheless,
    the posts are very quick for starters. May just you please extend them a bit from next
    time? Thanks for the post.

  3. berat badan cinta laura

    Do you think that visiting the gym or running will be the best exercise to lose weight.
    More bodyweight should therefore stop mistaken to offer someone a high status appearance however you should discover a way on how to shed 10 pounds very fast.
    Pack a wholesome snack and lunch for work as that will eliminate any must
    run to an easy food joint or vending machine during the day.

  4. Tilbaketråkk: 1. mars kickoff: Velkommen til Vegansk vår! | Norsk vegansamfunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s